Three Card Poker

Three Card Poker är ett bordsspel som är baserat på poker. Det handlar dock om att slå dealern, precis som du ska göra i blackjack. Det finns ingen egentlig gräns för hur många som kan spela och ni spelar alla mot dealern. Three Card Poker passar både nybörjare och mer erfarna spelare, det är dock bra att ha koll på pokerhänderna.

Förberedelser

För att kunna spela Three Card Poker behövs enbart en kortlek, som blandas efter varje giv. Inga jokrar ska finnas i leken, utan enbart de 52 vanliga spelkorten ska vara med i spelet. Du behöver också spelmarker eller liknande som visar insatserna. En annan sak som behövs är en dealer, vilket ni kan turas om att vara ifall ni spelar hemma.

Given

Det är dealern som blandar och delar ut korten. Varje spelare samt dealern får tre kort var utdelade och det är de tre kort som du spelar med under hela omgången. Inga kort byts ut eller kastas. Alla spelare spelar på egen hand och inte i lag och alla spelar mot dealern och dennes kort. Spelarnas kort är öppna medan dealerns kort är nedåtvända till en början.

Spelet

Spelet går till så att varje spelare lägger sin ”ante” innan korten delas ut. Efter att korten har delats ut väljer du om du vill lägga dig eller göra en insats. Dealern kan enbart delta om de har minst en dam i sin hand. Om dealern inte deltar är spelet slut, men om dealern har tillräckligt bra kort jämförs de med spelarens kort. Det finns också möjlighet att lägga två olika typer av sidobets.

Regler

  • Dealern måste ha minst dam hög för att kvalificera sig
  • Du ska få en bättre pokerhand än dealern
  • Vid oavgjort betalas ante och insats tillbaka

Varianter/sammanfattning

Det finns inte några olika varianter av Three Card Poker, utan det finns enbart tillägg i form av sidobets. I Storbritannien finns exempelvis Prime Three Card Poker där du kan satsa på kortfärgerna. Du vinner då ifall alla dina kort är i samma färg samt om även dealerns kort har samma färg, denna variant finns dock inte på alla casinon.