Big Two

Big Two är ett kortspel med kinesiskt ursprung. Det är särskilt populärt i östra Asien och Sydostasien, särskilt i Kina, Indonesien, Macau, Hong Kong, Singapore, Taiwan och Malaysia. Det spelas både privat och på casino, oftast mellan två till fyra spelare. Oavsett antal som deltar, delas hela kortleken ut. Spelet är även känt under andra namn. Exempel på dessa är Big Deuce och Top Dog. När det kommer till reglerna, finns det en del variationer beroende på kontext, men de som vi ska gå igenom nedan är de vanligaste. Åker du mellan olika länder och spelar spelet, kommer du att märka att det skiljer sig något.

Regler

Spelets mål är att vara den första att bli av med korten. Detta åstadkommer du genom olika kombinationer. Spelet består av att spela de olika kortkombinationerna: singelkort, par, eller tre likadana. När en spelare spelar på en viss kombination, så är det bara en kombination av samma typ som har möjligheten att slå den. Bara ett par kan slå ett par, till exempel. Big Two är ett spel som till största delen går ut på tur, men det finns också utrymme för skicklighet. Du kommer att lära dig med tiden hur du bäst spelar, och vilka strategier som är mest framgångsrika.

Plattformar

Big Two spelas oftast fysiskt, det vill säga med en vanlig kortlek. Men det finns också möjlighet att spela kortspelet online. Liksom de allra flesta typer av kortspel, erbjuder nu spelsajter Big Two som en del av sitt spelutbud. Det är ett spel som är mycket simpelt till sin struktur, och reglerna är enkla. Därför är det roligast att spela offline med vänner. Det har helt enkelt inte så mycket potential för underhållning online. Detta brukar gälla de flesta spelare, men det finns givetvis de som tycker om att spela Big Two online. Man underhålls helt enkelt på olika sätt!