Bluffstopp

Introduktion

Bluffstop är ett fenomenalt spel för stora som små. Det är många som försöker fuska i kortspel och bluffstopp är det perfekta spelet för alla som är trött på att andra försöker fuska i spel. Det här spelet går nämligen ut på att fuska, och avslöjar man fuskaren så blir denne straffad.

Kort och spelare

Man kan vara allt från 2 till 10 spelare och man spelar med en vanlig kortlek med 52 kort.

Detta spel går under många namn men oavsett vad det kallas för så går kortspelet ut på samma sak, nämligen att bli av med alla sina kort. Korten läggs på hög och man lägger dem upp och ner. Det innebär dock att man kan fuska om man vill. Blir man synad och det har visat sig att man har fuskat så får man plocka upp hela högen. Kortens valörer går från 2 upp till ess.

Så här spelar man

Spelaren till vänster om givaren börjar. Han eller hon lägger ner ett kort upp och ner. Säger vad det är för kort men visar det inte. Spelaren till vänster ska då lägga ett kort i samma färg fast i en högre valör. Skulle spelaren inte kunna lägga så har han eller hon två valmöjligheter.

Spelaren kan lägga ett kort och bluffa. Skulle föregående spelare ha sagt att han eller hon la ruter tre så kan den nya spelaren säga ruter sex. Skulle spelaren bli synad så får han eller hon plocka upp hela högen.

Det vill man inte för det gäller att bli av med sina kort. Vill man inte bluffa så kan man även passa. Då går turen helt enkelt över till nästa spelare. Skulle det vara som så att alla spelare efter en själv har passat och turen återkommer till dig som spelare så får du lägga vilket kort du vill. Då fortsätter spelet som vanligt.

Underhållande för stora och små

Bluff, Cheat, Fusk, Bluffstopp eller vad man nu vill kalla detta kortspel för är både roligt och underhållande. Det går att fördriva många timmar med detta spel. Det spelar ingen roll hur gammal man är utan man kan spela det både som vuxna och barn. Ett bra familjespel som man kan fördriva tiden med en lördagskväll.